If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.
-J.R.R Tolkien

09 August 2012

Portobello meets Chickpea


 Ajattelin että voisin alkaa välillä kirjoittelemaan myös suomeksi tänne blogiin, ihan kokeilumielessä. Pääkielenä pysyy toistaiseksi kuitenkin englanti.

Suuresti ihailemani Kulinaarimuruja-blogi voitti kuukauden ruokahaasteen ja valitsi elokuun haasteruoka-aineeksi sienet, suureksi ilokseni! Sienet on huippuja! Tänään löysin itseni pähkäilemästä ruokakaupasta että mitäs tänään, ja mieleeni muistui haaste. Kanttarellit kutsuivat kyllä mutta nyt kaipasin jotain tosi simppeliä ja pääsyin portobellosieniin. Kasvisyöjillehän ravintoloissa näitä usein tyrkytetään mutta luulempa että onnistuin nyt kehittämään uuden makuyhdistelmän savuisista kikherneistä ja portobellosta, ja no juustoa pitää aina olla. Jotenkin tämä sopii tähän syksyiseen tunnelmaan joka alkaa pikkuhiljaa hiipimään sieluun. Eikä kokkailussa menny koko iltaa! Tällä siis osallistun haasteeseen, saa käydä äänestään sit loppukuusta.

So, I decided to give it a go to blog in Finnish for a change, just to see how it goes. English will still remain the main language for now. Today's recipe of portobello mushrooms filled with smoky chickpeas is taking part to the monthly food challenge of August with a mushroom theme, hosted by Kulinaarimuruja, you may go and vote for me at the end of the month!


 Kikherneillä täytetyt portobellosienet

Tarttet:
1 suuren portobellosienen per syöjä

2 rkl oliiviöljyä
Pari valkosipulinkynttä, hienonnettuna
Purkin kikherneitä (voit toki liotellakkin jos tykkäät)
2 tl Savupaprikaa
0,5 dl tomaattimurskaa
loraus tulista chilikastiketta
Tuoretta basilikaa
Suolaa & pippuria

1 dl hyvää cheddaria tai muuta kelpoa juustoa raastettuna
(ja joo no ehkä enempi ku desi, oman maun mukaan)

Salaattia, esim rucola ja kirsikkatomaatti toimii!

1. Kuullota pannulla valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää kikherneet ja savupaprika sekä tomaattimurska ja chilikastike, hauduta keskilämmöllä muutama minuutti. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ja lisää basilika.

2. Puhdista sienet ja leikkaa kannat pois. Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja suolaa sienten alle. Lusikoi kikherne sienten päälle ja lisää juustoraaste.

3. Paista uunissa 225 asteessa n.15 minuuttia. Tarjoa salaattipedillä.


 ---------------------------------------------------------------------------------------
 Portobello mushrooms filled with smoky chickpeas

You'll need:
A large portobello mushroom per person

2 tablespoons olive oil
2 cloves of garlic, finely chopped
A can of chickpeas (Or soak and cook if you wish)
2 tsp smoked paprika powder
0,5 dl chopped tomato
Splash of hot chili sauce
Fresh basil
Salt & pepper

1 dl of grated cheddar or other yummy cheese
Salad to serve with, cherry tomatoes and rucola was good for me

1. Warm the olive oil in a saucepan. Sautee the garlic on medium heat, add the chickpeas, paprika powder, chopped tomato and chili sauce and cook for a few minutes. Season and add the basil.

2. Clean the mushrooms and chop the stalks off. Place on an oven dish with some olive oil and seasalt. Spoon the chickpeas on top and at the cheese.

3. Bake in 225 C for about 15 minutes, serve on a bed of salad.


2 comments:

  1. OOOOOOOh. Sun pitää kyllä blogata useammin, jos kerta kaikki postaukset (eli siis ruuat!) on tätä tasoa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, ehkä pitäiskin. Tulis sit tehtyäkin hyvää ruokaa kokoajan, harmillisen usein tulee kiireessä sotkettua yhteen vaan jotain. Joka ei kyllä yleensä oo hirveen valokuvauksellista :D
      Mut kiitos kehuista :)

      Delete